13.11.2013 16:50

Slepačia polievka s ďumbierom

Varenie – Recepty – Polievky

 

Slepačia polievka uvarená podľa klasickej receptúry.

 

Ingrediencie:
  • 1 menšia sliepka  
  • 1 stredný zeler
  • 3 mrkvy
  • 2 petržleny   
  • 60 g šampiňónov   
  • soľ 
  • celé čierne korenie  
  • zelená petržlenová vňať
  • kúsok ďumbiera
Príprava:

Očistenú vypitvanú sliepku umyjeme, rozkrájame na menšie kusy, vložíme do studenej vody, osolíme a prikrytú pomaly varíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu i šampiňóny a v čistom bavlnenom vrecúšku zaviazané celé čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať a kúsok ďumbiera. Všetko spolu varíme, až kým nie mäso úplne mäkké. Vrecko s koreninami a bylinkami vyberieme a do polievky zavaríme tenké rezance. Podľa potreby ešte dochutíme soľou.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada