14.12.2016 23:26

Slávnostná hviezdičková strecha

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Múčnik v tvare strechy nechutí len výborne, ale aj vyzerá efektne.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 175 g hladkej múky
  • 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g cukru
  • 75 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica mlieka
Na náplň:
  • 1 balíček krémovej náplne čokoládovej
  • 200 ml studeného mlieka
  • 3 zarovnané lyžice práškového cukru
  • 125 g zmäknutého masla
  • 170 g višňového džemu

 

Na ozdobenie:
  • 1 balenie marcipánu
  • 1/2 Vanilkového struku „Bourbon“

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.
  2. Cesto nanesieme na vymastený plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 190 °C a pečieme asi 12 minút.
  3. Plát necháme vychladnúť.
  4. Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale.
  5. Z plátu stiahneme papier na pečenie, na ktorom sa piekol. Plát nakrájame na 5 pásov s dĺžkou 30 cm, pričom každý pás musí byť rôzne široký (12 cm, 10 cm, 8 cm, 5 cm a 3 cm). Pásy plátu potrieme džemom. Polovicou náplne zlepíme pásy tak, aby vznikla strecha. Druhou polovicou náplne pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame pusinky. Múčnik odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
  6. Na ozdobenie vyvaľkáme marcipán a pomocou formičiek povykrajujeme hviezdičky, ktorými strechu ozdobíme. Nakoniec celý múčnik posypeme dreňou zo struku.

 

TIPY:

  • Múčnik pred podávaním ešte posypeme kakaom.
  • V prípade potreby je možné múčnik aj zamraziť.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada