31.12.2017 10:00

Slaný závin na oslavu

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Slaný závin so šunkou a niekoľkými druhmi syrov je výbornou pochúťkou k vínu.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 275 g hladkej múky
  • 1 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 1 žĺtok
  • 75 g bieleho jogurtu
Na náplň:
  • 3 lyžice ostrého kečupu
  • 150 g plátkovej šunky
  • 150 g plátkového eidamu
  • 100 g plesňového syra nakrájaného na plátky
  • 120 g hermelínu nakrájaného na plátky
  • pár lístkov bazalky
  • 1 zarovnaná lyžička oregana

 

Na potretie a posypanie:
  • 1 žĺtok
  • 2 zarovnané lyžice sezamových semienok
 
Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo alebo margarín, žĺtok a jogurt a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
  2. Na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka cesto rozvaľkáme na tenký plát. Potrieme kečupom a na povrch rozložíme šunku, syry a bazalku. Povrch posypeme oreganom a zavinieme. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Závin potrieme žĺtkom pomocou štetca alebo pierka a posypeme sezamovými semienkami. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 200 °C a pečieme asi 20 minút.
  3. Závin necháme vychladnúť, potom ho nakrájame na plátky.
     

TIP: Pre rýchlu prípravu môžeme cesto nahradiť lístkovým cestom.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada