15.01.2014 13:23

Slané gaštanové pyré

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Príloha z gaštanov, ktorú môžeme konzumovať aj ako hlavné jedlo.

 

Ingrediencie:
  • 1 kg gaštanov    
  • 200 ml mlieka   
  • 40 g masla   
  • 20 g múky   
  • soľ
Príprava:

Olúpané varené gaštany pomelieme na mäsovom mlynčeku. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku. Pridáme gaštanovú masu, mlieko, soľ a dobre premiešame. Gaštanové pyré môžeme podávať k pečenému mäsu, k hydine alebo divine, ale konzumovať ju môžeme aj samostatne s postrúhaným syrom a s volským okom. Ako prílohu podávame čerstvú alebo nakladanú zeleninu.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada