11.02.2016 14:11

Sladký sendvič z lásky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Sladké jednohubky vytvarovaný do drobných srdiečok potešia každého.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 160 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
  • 1 balenie krémovej náplne s vanilkovou príchuťou
  • 200 ml studeného mlieka
  • 2 – 3 zarovnané lyžice práškového cukru
  • 125 g zmäknutého masla
  • 6 čerstvých veľkých jahôd (z toho 2 na ozdobu)

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s vanilínovým cukrom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Striedavo pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.
  2. Hladké cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a  uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 20 minút.
  3. Po upečení vyklopíme korpus na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier, na ktorom sme korpus piekli, stiahneme a korpus necháme vychladnúť.
  4. Z cesta formičkou alebo nožom povykrajujeme 12 – 14 srdiečok.
  5. Krémovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Polovicu náplne nastriekame cukrárskym vreckom na polovicu srdiečok. Druhú polovicu srdiečkových korpusov priklopíme na nastriekanú náplň ako sendvič.
  6. Štyri jahody nakrájame na veľmi malé kúsky a ručne vmiešame do zvyšnej náplne. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka so širokou trubičkou (aby prešiel krém s jahodami) a srdiečkové sendviče náplňou ozdobíme.
  7. Dve jahody, ktoré sme si ponechali bokom na ozdobu, nakrájame na plátky a ozdobíme nimi sendviče.
  8. Uchovávame v chlade.

 

TIP: Odporúčame vyskúšať aj sladké sendviče s krémovou čokoládovou náplňou a s banánom.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada