11.02.2016 14:11
Sladký sendvič z lásky
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Sladké jednohubky vytvarovaný do drobných srdiečok potešia každého.
Ingrediencie:
Na cesto:
4 vajcia
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 g práškového cukru
- 100 ml oleja
- 100 ml mlieka
- 160 g hladkej múky
- 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
- 1 balenie krémovej náplne s vanilkovou príchuťou
- 200 ml studeného mlieka
- 2 – 3 zarovnané lyžice práškového cukru
- 125 g zmäknutého masla
- 6 čerstvých veľkých jahôd (z toho 2 na ozdobu)
Príprava:
- Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s vanilínovým cukrom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Striedavo pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.
- Hladké cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 20 minút.
- Po upečení vyklopíme korpus na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier, na ktorom sme korpus piekli, stiahneme a korpus necháme vychladnúť.
- Z cesta formičkou alebo nožom povykrajujeme 12 – 14 srdiečok.
- Krémovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Polovicu náplne nastriekame cukrárskym vreckom na polovicu srdiečok. Druhú polovicu srdiečkových korpusov priklopíme na nastriekanú náplň ako sendvič.
- Štyri jahody nakrájame na veľmi malé kúsky a ručne vmiešame do zvyšnej náplne. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka so širokou trubičkou (aby prešiel krém s jahodami) a srdiečkové sendviče náplňou ozdobíme.
- Dve jahody, ktoré sme si ponechali bokom na ozdobu, nakrájame na plátky a ozdobíme nimi sendviče.
- Uchovávame v chlade.
TIP: Odporúčame vyskúšať aj sladké sendviče s krémovou čokoládovou náplňou a s banánom.
FOTO: droetker
—————