Sladká motýlia torta
Varenie – Recepty – Múčniky
Torta s ovocnými motýlikmi učaruje najmä deťom.
Ingrediencie:
Na cesto:
4 vajcia
- 150 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 g hladkej múky
- 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 50 g jemného kukuričného škrobu
- 20 g kakaa
Na ovocnú náplň:
- 500 g kivi
- 150 ml vody
- 1 balíček (à 40 g) zlatého klasu
- 50 g cukru
Na smotanovú náplň:
- 100 g horkej čokolády
- 250 ml smotany na šľahanie
- 400 g bieleho jogurtu
- 50 g práškového cukru
- 1 balíček želatínového stužovača
- 100 ml vlažnej vody
Na ozdobenie:
- 1 balenie trubičiek na zdobenie
- 1 kivi
Príprava:
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Premiešame múku s kypriacim práškom, škrobom a kakaom a preosejeme. Ručne krátko vmiešame do peny. Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na prípravu ovocnej náplne olúpeme kivi a pokrájame na kocky. Spolu so 100 ml vody uvedieme do varu. Premiešame zlatý klas s cukrom a zvyšnou vodou, primiešame k variacemu sa ovociu a necháme prejsť varom. Na prípravu smotanovej náplne nasekáme čokoládu na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Jogurt zmiešame s cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu a vmiešame do jogurtu. Pridáme šľahačku, nasekanú čokoládu a zľahka ručne zamiešame. Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Na spodný diel nanesieme ovocnú náplň a vytvarujeme do kupoly tak, aby zostal 1 cm voľný okraj. Na náplň pritlačíme prostredný diel korpusu, zľahka pritlačíme a potrieme polovicou smotanovej náplne. Položíme posledný diel korpusu a potrieme zvyšnou smotanovou náplňou. Tortu uložíme do chladničky a necháme najmenej 2 hodiny stuhnúť. Na ozdobenie použijeme tubičky a podľa obrázku spoločne s kivi ozdobíme.
FOTO: droetker
—————