15.09.2012 12:50
Sezónna omeleta
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Omeleta s hubovou náplňou je ďalšou alternatívou jedla v hubovej sezóne.
Ingrediencie:
6 vajec
- 100 ml sladkej smotany
- 100 g oleja alebo tuku
- 1 väčšia zelená paprika
- 1 rajčiak
- 150 g čerstvých húb
- 1 menšia cibuľa
- petržlenová vňať
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
Ako prvú si pripravíme plnku. Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, potom pridáme pokrájané huby a papriku a spolu dusíme. Napokon do zmesi vložíme pokrájaný rajčiak, osolíme, okoreníme, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a dusíme. V miske si rozšľaháme vajcia so smotanou a so soľou a na panvici s rozohriatym olejom upečieme omeletu, v prípade menšej panvice ich urobíme postupne niekoľko. Hotovú omeletu uložíme na tanier, na jednu polovicu nakladieme hubovú plnku a druhou ju zakryjeme. Napokon ozdobíme zeleninou a podávame so sezónnym šalátom.
—————