15.09.2012 12:50

Sezónna omeleta

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Omeleta s hubovou náplňou je ďalšou alternatívou jedla v hubovej sezóne.

 

Ingrediencie:
  • 6 vajec    
  • 100 ml sladkej smotany    
  • 100 g oleja alebo tuku    
  • 1 väčšia zelená paprika    
  • 1 rajčiak   
  • 150 g čerstvých húb   
  • 1 menšia cibuľa   
  • petržlenová vňať   
  • soľ  
  • mleté čierne korenie

 

Príprava:

Ako prvú si pripravíme plnku. Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, potom pridáme pokrájané huby a papriku a spolu dusíme. Napokon do zmesi vložíme pokrájaný rajčiak, osolíme, okoreníme, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a dusíme. V miske si rozšľaháme vajcia so smotanou a so soľou a na panvici s rozohriatym olejom upečieme omeletu, v prípade menšej panvice ich urobíme postupne niekoľko. Hotovú omeletu uložíme na tanier, na jednu polovicu nakladieme hubovú plnku a druhou ju zakryjeme. Napokon ozdobíme zeleninou a podávame so sezónnym šalátom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada