30.10.2013 09:57
Sekaná plnená hubami
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Mäsový závin s plnkou pripravenou z čerstvých húb a vajec.
Ingrediencie:
250 g bravčového a hovädzieho mäsa
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 vajce
- 30 g strúhanky
- olej
Plnka:
- olej
- 1 cibuľa
- 200 g čerstvých húb
- soľ
- 2 vajcia
Príprava:
Najprv si pripravíme plnku. Na oleji opražíme očistenú a pokrájanú cibuľu, pridáme umyté a pokrájané huby, osolíme ich a dusíme vo vlastnej šťave. Na záver pridáme rozšľahané vajcia a miešame do zhustnutia. Zomleté bravčové i hovädzie mäso osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a zmiešame s vajcom a strúhankou. Potom na doske posypanej strúhankou zmes roztlačíme na obdĺžnik a s poukladanou plnkou po povrchu ho stočíme a sformujeme do valčeka. Vložíme ho do vymasteného alebo papierom na pečenie vystlaného pekáča a upečieme. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.
—————