30.10.2013 09:57

Sekaná plnená hubami

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Mäsový závin s plnkou pripravenou z čerstvých húb a vajec.

 

Ingrediencie:
  • 250 g bravčového a hovädzieho mäsa  
  • soľ   
  • mleté čierne korenie  
  • 1 vajce  
  • 30 g strúhanky  
  • olej
Plnka:
  • olej
  • 1 cibuľa 
  • 200 g čerstvých húb   
  • soľ  
  • 2 vajcia

 

Príprava:

Najprv si pripravíme plnku. Na oleji opražíme očistenú a pokrájanú cibuľu, pridáme umyté a pokrájané huby, osolíme ich a dusíme vo vlastnej šťave. Na záver pridáme rozšľahané vajcia a miešame do zhustnutia. Zomleté bravčové i hovädzie mäso osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a zmiešame s vajcom a strúhankou. Potom na doske posypanej strúhankou zmes roztlačíme na obdĺžnik a s poukladanou plnkou po povrchu ho stočíme a sformujeme do valčeka. Vložíme ho do vymasteného alebo papierom na pečenie vystlaného pekáča a upečieme. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada