23.06.2017 12:37

Schwarzwaldské tortičky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Tortičkami so šľahačkou a višňami potešíte milovníkov netypických múčnikov.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 20 g jemného kukuričného škrobu Gustin
  • 15 g preosiateho kakaa
  • 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
  • višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 350 g)
  • 180 ml šťavy z kompótu
  • 20 g jemného kukuričného škrobu Gustin
  • 1 zarovnaná lyžica cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček smeta-fixu
  • 50 g horkej čokolády

 

Na ozdobenie:

12 čerstvých višní

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kakaom a kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozdelíme do košíčkov vo forme. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 180 °C.
  2. Upečené korpusy asi po 5 minútach vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. V 1/3 šťavy rozmiešame škrob s cukrom a vanilkovým cukrom. Zvyšok šťavy privedieme do varu. Potom vmiešame rozmiešaný škrob s cukrom a za stáleho miešania krátko povaríme. Pridáme višne, zamiešame a necháme vychladnúť.
  4. Polovicu korpusov 2× pozdĺžne prekrojíme, višne nanesieme na spodné diely a priklopíme. Zvyšok višní rozdelíme na neprekrojené korpusy.
  5. V mise vyšľaháme smotanu s vanilínovým cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko. Polovicu šľahačky nanesieme na druhú časť korpusu a priklopíme. Zvyškom šľahačky tortičky ozdobíme. Posypeme nastrúhanou čokoládou a prikrášlime višňami. Odložíme do chladničky.

 

TIP: Náplň možno pripraviť aj z čerstvých višní. Miesto šťavy z kompótu použijeme napr. vodu s griotkou.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada