23.06.2017 12:37
Schwarzwaldské tortičky
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Tortičkami so šľahačkou a višňami potešíte milovníkov netypických múčnikov.
Ingrediencie:
Na cesto:
4 vajcia
- 100 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 g hladkej múky
- 20 g jemného kukuričného škrobu Gustin
- 15 g preosiateho kakaa
- 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
- višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 350 g)
- 180 ml šťavy z kompótu
- 20 g jemného kukuričného škrobu Gustin
- 1 zarovnaná lyžica cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 400 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 balíček smeta-fixu
- 50 g horkej čokolády
Na ozdobenie:
12 čerstvých višní
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kakaom a kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozdelíme do košíčkov vo forme. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 180 °C.
- Upečené korpusy asi po 5 minútach vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. V 1/3 šťavy rozmiešame škrob s cukrom a vanilkovým cukrom. Zvyšok šťavy privedieme do varu. Potom vmiešame rozmiešaný škrob s cukrom a za stáleho miešania krátko povaríme. Pridáme višne, zamiešame a necháme vychladnúť.
- Polovicu korpusov 2× pozdĺžne prekrojíme, višne nanesieme na spodné diely a priklopíme. Zvyšok višní rozdelíme na neprekrojené korpusy.
- V mise vyšľaháme smotanu s vanilínovým cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko. Polovicu šľahačky nanesieme na druhú časť korpusu a priklopíme. Zvyškom šľahačky tortičky ozdobíme. Posypeme nastrúhanou čokoládou a prikrášlime višňami. Odložíme do chladničky.
TIP: Náplň možno pripraviť aj z čerstvých višní. Miesto šťavy z kompótu použijeme napr. vodu s griotkou.
FOTO: droetker
—————