Šašlík z baranieho mäsa
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Baranina má svojskú výraznú chuť, ktorú pri príprave šašlíku stlmíme octom, cibuľou a citrónovou šťavou.
Ingrediencie:
400 g mladého baranieho mäsa
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 cibule
- 1 lyžica octu
- šťava z 1/2 citróna
- 20 g roztopeného masla
- masť
- alobal
Príprava:
Umytú baraninu odblaníme a pokrájame na menšie kúsky. V nádobe ich osolíme, okoreníme, pridáme polovicu postrúhanej cibule, ocot i citrónovú šťavu. Dobre premiešame a prikryté necháme v chladničke niekoľko hodín odležať. Zvyšok cibule i celú druhú pokrájame na kolieska a spolu s odležaným mäsom napichujeme striedavo na drevené špajdle. Hotové šašlíky uložíme na alobal, polejeme roztopeným maslom a každú porciu zabalíme tak, aby nevytekala šťava. Balíčky uložíme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Šašlíky vyberieme z alobalu a servírujeme obložené zeleninou i kolieskami citróna.
—————