26.06.2014 18:30

Šašlík z baranieho mäsa

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Baranina má svojskú výraznú chuť, ktorú pri príprave šašlíku stlmíme octom, cibuľou a citrónovou šťavou.

 

Ingrediencie:
  • 400 g mladého baranieho mäsa    
  • soľ   
  • mleté čierne korenie   
  • 2 cibule    
  • 1 lyžica octu    
  • šťava z 1/2 citróna    
  • 20 g roztopeného masla    
  • masť
  • alobal
Príprava:

Umytú baraninu odblaníme a pokrájame na menšie kúsky. V nádobe ich osolíme, okoreníme, pridáme polovicu postrúhanej cibule, ocot i citrónovú šťavu. Dobre premiešame a prikryté necháme v chladničke niekoľko hodín odležať.  Zvyšok cibule i celú druhú pokrájame na kolieska a spolu s odležaným mäsom napichujeme striedavo na drevené špajdle. Hotové šašlíky uložíme na alobal, polejeme roztopeným maslom a každú porciu zabalíme tak, aby nevytekala šťava. Balíčky uložíme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Šašlíky vyberieme z alobalu a servírujeme obložené zeleninou i kolieskami citróna.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada