Šalát z pomarančov
Varenie – Recepty – Múčniky
Tento šalát je geniálny – môžete si ho dať ako dezert, ale aj ako prílohu k mäsu.
Ingrediencie:
4 pomaranče
- 30 g práškového cukru
- balíček vanilkového cukru
- šťava z 1 citróna
- 2 lyžice bieleho vína
- 30 g mandlí
- šľahačka
Príprava:
Ak chceme dosiahnuť väčší farebný efekt, použijeme dva žlté pomaranče a dva červené (tie môžeme zameniť za červený grep). Ovocie ošúpeme, zbavíme bielych častí a pokrájame na tenšie plátky alebo ešte menšie kúsky. Tie rozložíme na dno väčšej misky a posypeme práškovým i vanilkovým cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom pomaranče ešte polejeme vínom a navrch nasypeme posekané mandle. Takto ochutený ovocný šalát uložíme na niekoľko hodín do chladničky. Podávame ho ako dezert hojne ozdobený sladkou šľahačkou, ale táto maškrta sa výborne hodí aj ako šalát k jemnému, napríklad k hydinovému mäsu.
—————