21.02.2017 17:33

Šalát z cvikle

Varenie - Recepty - Zelenina a ovocie

 

Tento šalát skutočne zasýti, stačí si k nemu zahryznúť z krajca celozrnného chlebíka. Ale pozor! Nebezpečne farbí.

 

Ingrediencie:
  • asi 300 g cvikly   
  • 200 g zemiakov   
  • 100 g zeleru  
  • 150 g kyslých uhoriek  
  • olej    
  • ocot 
  • cukor  
  • mleté čierne korenie
  • zelená petržlenová vňať

 

Príprava:

Cviklu, zeler i zemiaky uvaríme osve, aby sa nezmiešali chute a najmä aby nedominovala výrazná cviklová farba. Potom všetky tieto druhy zeleniny pokrájame na malé kocky a dáme do jednej misy. V šálke si pripravíme asi 50 ml nálevu z oleja, octu a cukru, ktorým polejeme zeleninovú zmes. Šalát okoreníme a osolíme a opatrne premiešame. Napokon ho posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada