05.01.2013 11:35

Ryžový šalát s hydinovým mäsom

Varenie – Recepty - Studený bufet

 

Ľahký ryžový šalát s kuracím mäsom a smotanou.

 

Ingrediencie:
  • 100 g ryže    
  • 350 g mäsa z vareného kurčaťa alebo sliepky   
  • 2 väčšie jablká   
  • 100 g zeleného hrášku   
  • 100 g majonézy   
  • 100 ml smotany   
  • citrónová šťava  
  • soľ

 

Príprava:

Prebratú a umytú ryžu uvaríme v osolenej vode domäkka, prepláchneme studenou vodou a necháme v sitku odkvapkať. Ryžu potom dáme do väčšej misky a necháme vychladnúť. Uvarené kurča alebo sliepku vykostíme a mäso nakrájame na menšie kúsky, ktoré pridáme k ryži spolu s olúpanými a pokrájanými jablkami, s hráškom a s majonézou zmiešanou so smotanou. Napokon šalát dochutíme soľou a citrónovou šťavou a zľahka premiešame.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada