05.01.2013 11:35
Ryžový šalát s hydinovým mäsom
Varenie – Recepty - Studený bufet
Ľahký ryžový šalát s kuracím mäsom a smotanou.
Ingrediencie:
100 g ryže
- 350 g mäsa z vareného kurčaťa alebo sliepky
- 2 väčšie jablká
- 100 g zeleného hrášku
- 100 g majonézy
- 100 ml smotany
- citrónová šťava
- soľ
Príprava:
Prebratú a umytú ryžu uvaríme v osolenej vode domäkka, prepláchneme studenou vodou a necháme v sitku odkvapkať. Ryžu potom dáme do väčšej misky a necháme vychladnúť. Uvarené kurča alebo sliepku vykostíme a mäso nakrájame na menšie kúsky, ktoré pridáme k ryži spolu s olúpanými a pokrájanými jablkami, s hráškom a s majonézou zmiešanou so smotanou. Napokon šalát dochutíme soľou a citrónovou šťavou a zľahka premiešame.
—————