04.06.2014 17:16

Ryža s plnenými rajčiakmi

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Kombinácia ryže, zeleniny a húb je ideálnou aj pre vegetariánov.

 

Ingrediencie:
  • 250 g ryže   
  • olej   
  • 1 cibuľa   
  • soľ  
  • rasca    
  • zelená petržlenová vňať   
  • 150 g húb   
  • 150 g zeleniny   
  • 4 rajčiaky    4 vajcia   
  • soľ   
  • 20 g masla   
  • pažítka
Príprava:

Rozličnú zeleninu (mrkva, kaleráb, zeler) umyjeme a pokrájame na kocky, karfiol rozoberieme na ružičky a pridáme aj hrášok, môže byť čerstvý i konzervovaný. Zeleninu zalejeme vriacou vodou tak, aby bola ponorená, a uvaríme domäkka. Necháme ju odkvapkať a vývar odložíme. Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme sparenú a v studenej vode premytú ryžu i očistené a pokrájané huby. Osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou, zalejeme zeleninovým vývarom, prikryjeme a udusíme domäkka. Do udusenej ryže zamiešame uvarenú zeleninu a odložíme do tepla. Rajčiaky umyjeme, skrojíme z nich vršky, vnútro vydlabeme lyžicou a obrátené necháme odkvapkať. Poukladáme ich do vymastenej ohňovzdornej misy, do každého rozbijeme vajce, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou, navrch položíme kúsok masla a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút. Horúcu ryžu dáme na teplú misu, na ňu poukladáme upečené rajčiaky a ozdobíme pažítkou a listami šalátu.

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada