27.03.2014 17:55

Ryža dusená s hubami a hráškom

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Ryža s hubami a hráškom podávaná s praženicou je vhodným jedlom aj pre vegetariánov.

 

Ingrediencie:
  • 200 g ryže   
  • soľ   
  • 1 lyžica oleja   
  • 40 g masla    
  • 1 cibuľa   
  • 100 g čerstvých húb   
  • 200 g sterilizovaného hrášku   
  • 4 vajcia   
  • 2 lyžice oleja  
  • zelená petržlenová vňať
Príprava:

Ryžu umyjeme, necháme odkvapkať a opražíme na oleji. Podlejeme vriacou vodou a podusíme. Na masle speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané huby a udusíme domäkka. Primiešame spolu s hráškom k ryži a ešte podusíme. Vajcia rozšľaháme a na oleji z nich pripravíme praženicu. Udusenú ryžovú zmes dáme na misku, navrch uložíme praženicu a posypeme ju zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada