27.03.2014 17:55
Ryža dusená s hubami a hráškom
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Ryža s hubami a hráškom podávaná s praženicou je vhodným jedlom aj pre vegetariánov.
Ingrediencie:
200 g ryže
- soľ
- 1 lyžica oleja
- 40 g masla
- 1 cibuľa
- 100 g čerstvých húb
- 200 g sterilizovaného hrášku
- 4 vajcia
- 2 lyžice oleja
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Ryžu umyjeme, necháme odkvapkať a opražíme na oleji. Podlejeme vriacou vodou a podusíme. Na masle speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané huby a udusíme domäkka. Primiešame spolu s hráškom k ryži a ešte podusíme. Vajcia rozšľaháme a na oleji z nich pripravíme praženicu. Udusenú ryžovú zmes dáme na misku, navrch uložíme praženicu a posypeme ju zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Podávame so zeleninovým šalátom.
—————