06.06.2013 07:59
Rýchle morčacie rezne
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Zdravé morčacie mäso pripravené ako minútka.
Ingrediencie:
300 g morčacích pŕs
- 100 ml vývaru
- olej
- hladká múka
- menšia cibuľa
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
Z morčacích pŕs narežeme dva rezne, ktoré okoreníme a osolíme a opečieme na rozohriatom tuku z oboch strán. Rezne vyberieme a na tom istom tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú poprášime múkou a zalejeme polovicou vývaru. Necháme zovrieť, potom prilejeme zvyšok vývaru a varíme za stáleho miešania pár minút na hustú hladkú omáčku. Osolíme ju a okoreníme a prilejeme k rezňom. Morčaciu minútku podávame s ryžou a s kompótom alebo so šalátom z čerstvého bobuľového ovocia.
—————