17.11.2011 14:41
Rybia polievka halászlé
Varenie - Recepty – polievky
Maďarská pochúťka z mäsa sladkovodných rýb, mierne štipľavá, ktorej neodolá žiadny hosť z cudziny.
Ingrediencie:
1 kg rybieho mäsa
- 120 g cibule
- 1 a ½ l vody
- 2 lyžičky červenej pálivej papriky
- 2 zelené papriky
- 4 zrelé rajčiaky
- soľ
Príprava:
Na prípravu maďarského halászlé môžeme použiť mäso z viacerých druhov sladkovodných rýb (kapor, zubáč, šťuka, pstruh). Očistené a vypitvané ryby pokrájame na menšie kúsky, ikry alebo mlieče osolíme a necháme položené na tanieri. Očistenú a nadrobno posekanú cibuľu zalejeme vodou a potom pridáme rybie mäso, pokrájané zelené papriky, mletú červenú papriku i soľ a pomaly varíme. Keď ingrediencie zmäknú, pridáme mlieče alebo ikry a pokrájané rajčiaky. Po 15 minútach varenia je rybia polievka hotová.
—————