17.11.2011 14:41

Rybia polievka halászlé

Varenie - Recepty – polievky

 

Maďarská pochúťka z mäsa sladkovodných rýb, mierne štipľavá, ktorej neodolá žiadny hosť z cudziny.

 

Ingrediencie:
  • 1 kg rybieho mäsa
  • 120 g cibule
  • 1 a ½ l vody
  • 2 lyžičky červenej pálivej papriky
  • 2 zelené papriky
  • 4 zrelé rajčiaky
  • soľ

 

Príprava:

Na prípravu maďarského halászlé môžeme použiť mäso z viacerých druhov sladkovodných rýb (kapor, zubáč, šťuka, pstruh). Očistené a vypitvané ryby pokrájame na menšie kúsky, ikry alebo mlieče osolíme a necháme položené na tanieri. Očistenú a nadrobno posekanú cibuľu zalejeme vodou a potom pridáme rybie mäso, pokrájané zelené papriky, mletú červenú papriku i soľ a pomaly varíme. Keď ingrediencie zmäknú, pridáme mlieče alebo ikry a pokrájané rajčiaky. Po 15 minútach varenia je rybia polievka hotová.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada