16.07.2014 12:46

Rybí guláš

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Zo sladkovodných rýb rôznych druhov si môžeme pripraviť chutný letný guláš.

 

Ingrediencie:
  • 600 g rozličných rýb  
  • soľ   
  • 60 g údenej slaniny    
  • 1 cibuľa   
  • 1 lyžička mletej červenej papriky   
  • 400 g zemiakov   
  • zomletá rasca  
  • mleté čierne korenie
Príprava:

Očistené a umyté ryby zbavíme kostí, pokrájame na kocky, osolíme a necháme chvíľu v chlade odležať. V tlakovom hrnci roztopíme údenú slaninu nakrájanú na kocky a speníme na nej cibuľu posekanú nadrobno. Primiešame soľ, mletú červenú papriku i očistené a pokrájané zemiaky a podusíme. Zmes potom zalejeme horúcou vodou, pridáme pokrájané ryby i zomletú rascu a mleté čierne korenie a hrniec uzavrieme. Guláš dusíme pod tlakom 5 minút. Podávame s chlebom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada