Rybacia polievka
Varenie – Recepty – Polievky
Rybiu polievku si môžeme urobiť aj na chate alebo priamo na rybačke, ak máme kotlík a základné vybavenie.
Ingrediencie:
1 kg sladkovodných rýb (kapor, šťuka, sumec)
- 100 g cibule
- 100 g koreňovej zeleniny
- 1 a ½ l vody lyžička štipľavej papriky
- soľ
- 2 zelené papriky
- 3 rajčiaky
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Čerstvú rybu očistíme, vykostíme, hlavu, chvost a plutvy odrežeme. Zvyšok ryby pokrájame na väčšie kúsky, ktoré posolíme a necháme stáť. Hlavu, chvost a kosti dáme variť spolu s pokrájanou koreňovou zeleninou, cibuľou a soľou. Keď je zelenina mäkká, polievku precedíme, pridáme na rezance nakrájané papriky, olúpané a pokrájané rajčiaky, mletú červenú papriku a pripravené porcie ryby. Môžeme pridať aj ikry a mlieče a všetko spolu povaríme asi 20 minút. Nemiešame, aby sa kúsky mäsa nerozbili. Hotovú polievku ochutíme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.
FOTO: www.goodfon.ru
—————