26.06.2013 08:31
Ryba na grile
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
K skutočným špecialitám pri grilovaní patrí ryba.
Ingrediencie:
600 g sladkovodnej ryby
- soľ
- citrón
- olej
- strúhanka
Príprava:
Kapra, štuku, zubáča alebo inú sladkovodnú rybu očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie. Kúsky ryby osolíme a do kože urobíme nožom malý otvor, do ktorého vtlačíme mesiačik citróna. Potom ich potrieme olejom a odložíme na pol hodiny do chladničky. Takto pripravené porcie uložíme na gril kožou smerom dolu a grilujeme asi 5 minút. Potom všetky porcie obrátime pomocou klieští, posypeme strúhankou a grilujeme ešte 4 minúty. Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom, ale vhodná je aj zemiaková kaša. Svojskú chuť grilovanej ryby zvýrazní ochutené maslo alebo bylinkový dressing.
—————