26.06.2013 08:31

Ryba na grile

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

K skutočným špecialitám pri grilovaní patrí ryba.

 

Ingrediencie:
  • 600 g sladkovodnej ryby   
  • soľ   
  • citrón   
  • olej    
  • strúhanka

 

Príprava:

Kapra, štuku, zubáča alebo inú sladkovodnú rybu očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie. Kúsky ryby osolíme a do kože urobíme nožom malý otvor, do ktorého vtlačíme mesiačik citróna. Potom ich potrieme olejom a odložíme na pol hodiny do chladničky. Takto pripravené porcie uložíme na gril kožou smerom dolu a grilujeme asi 5 minút. Potom všetky porcie obrátime pomocou klieští, posypeme strúhankou a grilujeme ešte 4 minúty. Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom, ale vhodná je aj zemiaková kaša. Svojskú chuť grilovanej ryby zvýrazní ochutené maslo alebo bylinkový dressing.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada