28.04.2015 20:30

Ruže v košíčku

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Efektné ruže z kysnutého cesta so škoricou.

 

Ingrediencie:
Na náplň:
  • slivkový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 395 g)
  • 1 balíček zlatého klasu
  • 250 ml šťavy z kompótu
  • 2 balíčky škoricového cukru
  • 1 1/2 lyžičky rumovej arómy rumovej
Na cesto:
  • 1 balenie Buchiet (droždie je súčasťou balenia)
  • 260 ml vlažnej vody
  • 120 ml oleja

 

Na posypanie:
  • 1 balíček škoricového cukru

 

Príprava:

1. Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.

2. Zo zmesi na buchty pripravíme s droždím, vodou a olejom cesto podľa návodu na obale. Povrch cesta poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.

3. Odkvapkané slivky nakrájame na menšie kúsky. Zo zlatého klasu uvaríme krém podľa návodu na obale, ale s 250 ml šťavy z kompótu a škoricovým cukrom. Vmiešame arómu a slivky a necháme vychladnúť. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.

4. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát 30 x 40 cm. Náplň rozotrieme na cesto, pričom necháme voľný okraj široký asi 2 cm. Zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 12 dielov. Každý diel vložíme do košíčka vo forme a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 minút.

5. Ruže necháme vychladnúť.

 

TIPY:
  • Namiesto slivkového kompótu môžeme použiť čerešňový kompót.
  • Na ozdobenie posypeme povrch ruží plátkami mandlí.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada