Rožky s údeným mäsom
Varenie – Recepty – Studená kuchyňa
Krehké rožteky s plnkou z údeného mäsa.
Ingrediencie:
360 g hladkej múky
- 220 g rastlinného tuku
- 3 vajcia
- soľ
- kypriaci prášok do pečiva
- smotana
- 600 g vareného čistého údeného mäsa
- 70 g tvrdého syra
Príprava:
Preosiatu múku osolíme a zamiešame do nej kypriaci prášok. Nožom zapracujeme žĺtky a spolu so smotanou a s rozdrobeným rastlinným tukom vymiesime polotuhé, nelepivé cesto, ktoré necháme prikryté čistou utierkou odpočívať na pomúčenej doske. Uvarené údené mäso zomelieme a rozmiešame so smotanou na hustú kašu. Cesto potom rozdelíme na dve časti a vymiesime z nich bochníky. Každý osobitne vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý pol centimetra a pokrájame na štvorce veľké 5 x 5 cm. Do stredu každého uložíme kôpku mäsovej zmesi, stočíme a sformujeme rožky. Naplnené rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným bielkom, posypeme postrúhaným syrom a upečieme vo vyhriatej rúre do svetložlta.
—————