29.12.2014 18:20

Rožky s údeným mäsom

Varenie – Recepty – Studená kuchyňa

 

Krehké rožteky s plnkou z údeného mäsa.

 

Ingrediencie:
  • 360 g hladkej múky   
  • 220 g rastlinného tuku   
  • 3 vajcia   
  • soľ   
  • kypriaci prášok do pečiva     
  • smotana   
  • 600 g vareného čistého údeného mäsa     
  • 70 g tvrdého syra

 

Príprava:

Preosiatu múku osolíme a zamiešame do nej kypriaci prášok. Nožom zapracujeme žĺtky a spolu so smotanou a s rozdrobeným rastlinným tukom vymiesime polotuhé, nelepivé cesto, ktoré necháme prikryté čistou utierkou odpočívať na pomúčenej doske. Uvarené údené mäso zomelieme a rozmiešame so smotanou na hustú kašu. Cesto potom rozdelíme na dve časti a vymiesime z nich bochníky. Každý osobitne vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý pol centimetra a pokrájame na štvorce veľké 5 x 5 cm. Do stredu každého uložíme kôpku mäsovej zmesi, stočíme a sformujeme rožky. Naplnené rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným bielkom, posypeme postrúhaným syrom a upečieme vo vyhriatej rúre do svetložlta.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada