Rožky s čokoládovou nátierkou
Varenie – Recepty – Múčniky
Rožky sú jednoduché na prípravu a s čokoládovou nátierkou sú skvelým pohostením pre kúpačov.
Ingrediencie:
Na cesto:
1 balenie buchiet jako polotovaru
- 260 ml vlažnej vody
- 120 ml oleja
Na potretie:
- 1 rozšľahané vajce
Na nátierku:
- 1 balíček pudingu s čokoládovou príchuťou
- 500 ml mlieka
- 40 g cukru
- 250 g polotučného tvarohu
- 40 g práškového cukru
Príprava:
Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na buchty a droždie (je súčasťou balenia), vodu a olej a ručne vypracujeme hladké cesto tak, aby sa nelepilo na stenu nádoby. Povrch cesta zaprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45 až 60 minút vykysnúť. Na prípravu nátierky uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme kruh s priemerom asi 25 cm, ktorý rozkrájame na osminy. Každú osminu stočíme od širšieho okraja k špičke do rožka a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou štetca alebo maslovačky potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do rúry predhriatej 190 °C a pečieme 20 minút. Do vychladnutého pudingu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tvaroh a práškový cukor. Upečené vychladnuté rožky podávame s čokoládovou nátierkou.
FOTO: droetker
—————