27.03.2015 10:25
Rozkvitnuté venčeky
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Klasické venčeky v domácej verzii.
Ingrediencie:
Na cesto:
1 balenie Venčekov
- 250 ml vody
- 125 g margarínu
- 3 vajcia
Na náplň:
- višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)
- zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov)
- 650 ml mlieka
- 150 g zmäknutého masla
- 60 g práškového cukru
- 1 balíček tortového želé číreho
- 250 ml šťavy z kompótu
Na ozdobenie:
- 2 balíčky tmavej polevy tmavej
- oblátkové kvetiny
Príprava:
- Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame venčeky (Ø 5 – 6 cm). Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!).
- Venčeky necháme vychladnúť. Višňový kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
- Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.
- Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Do želé ihneď vmiešame odkvapkané višne a necháme vychladnúť.
- Venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka 1/2 krému. Na krém nanesieme želé s višňami a zvyšok krému.
- Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevy. Vrchnú časť venčekov zľahka namočíme do rozpustenej polevy, položíme na krém. Dozdobíme kvetinami. Uchovávame v chladničke.
Tip: Tmavú polevu môžeme nahradiť polevou v prášku s punčovou príchuťou.
FOTO: droetker
—————