27.03.2015 10:25

Rozkvitnuté venčeky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Klasické venčeky v domácej verzii.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 1 balenie Venčekov
  • 250 ml vody
  • 125 g margarínu
  • 3 vajcia
Na náplň:
  • višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)
  • zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov)
  • 650 ml mlieka
  • 150 g zmäknutého masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 balíček tortového želé číreho
  • 250 ml šťavy z kompótu

 

Na ozdobenie:
  • 2 balíčky tmavej polevy tmavej
  • oblátkové kvetiny

 

Príprava:
  1. Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame venčeky (Ø 5 – 6 cm). Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!).
  2. Venčeky necháme vychladnúť. Višňový kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
  3. Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.
  4. Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Do želé ihneď vmiešame odkvapkané višne a necháme vychladnúť.
  5. Venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka 1/2 krému. Na krém nanesieme želé s višňami a zvyšok krému.
  6. Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevy. Vrchnú časť venčekov zľahka namočíme do rozpustenej polevy, položíme na krém. Dozdobíme kvetinami. Uchovávame v chladničke.

 

Tip: Tmavú polevu môžeme nahradiť polevou v prášku s punčovou príchuťou.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada