Roštenky so šunkou
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Roštenky s dusenou zeleninou a šunkou sú ideálnym obedom pre náročných.
Ingrediencie:
500 g hovädzie roštenky
- 50 g šunky
- 1 cibuľa
- 50 g masti
- 4 strúčiky cesnaku
- 300 g koreňovej zeleniny
- soľ
- muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Dobre odležané, umyté, pokrájané a naklepané roštenky osolíme, trochu okoreníme a z oboch strán opečieme na horúcej masti (prípadne oleji). Opečené roštenky vyberieme a odložíme. Na masti po opekaní speníme pokrájanú cibuľu, pridáme rozotrený cesnak a na plátky alebo rezance pokrájanú zeleninu (mrkvu, zeler, kaleráb), osolíme a udusíme domäkka. Počas dusenie podlievame horúcou vodou. Keď je zelenina mäkká, pridáme posekanú šunku a roštenky, ktoré dobre zohrejeme. Potom ju uložíme na teplú misku a z jednej strany obložíme udusenou zeleninou so šunkou a z druhej kôpkami udusenej ryže alebo na masti opečenými štvrtkami zemiakov, ktoré posypeme zelenou petržlenovou vňaťou.
—————