27.08.2020 18:57

Roštenky so šunkou

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Roštenky s dusenou zeleninou a šunkou sú ideálnym obedom pre náročných.

 

Ingrediencie:
  • 500 g hovädzie roštenky
  • 50 g šunky
  • 1 cibuľa
  • 50 g masti
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 300 g koreňovej zeleniny
  • soľ
  • muškátový oriešok
  • mleté čierne korenie
  • zelená petržlenová vňať
Príprava:

Dobre odležané, umyté, pokrájané a naklepané roštenky osolíme, trochu okoreníme a z oboch strán opečieme na horúcej masti (prípadne oleji). Opečené roštenky vyberieme a odložíme. Na masti po opekaní speníme pokrájanú cibuľu, pridáme rozotrený cesnak a na plátky alebo rezance pokrájanú zeleninu (mrkvu, zeler, kaleráb), osolíme a udusíme domäkka. Počas dusenie podlievame horúcou vodou. Keď je zelenina mäkká, pridáme posekanú šunku a roštenky, ktoré dobre zohrejeme. Potom ju uložíme na teplú misku a z jednej strany obložíme udusenou zeleninou so šunkou a z druhej kôpkami udusenej ryže alebo na masti opečenými štvrtkami zemiakov, ktoré posypeme zelenou petržlenovou vňaťou.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada