27.05.2019 08:51

Roláda z hovädzieho mäsa s párkami

Varenie – recepty – Mäso a ryby

 

Hovädzia roláda plnená žemľovou plnkou a párkami chutí výborne so zemiakovým pyré či s ryžou.

 

Ingrediencie:
  • 500 g hovädzieho mäsa zo stehna
  • soľ
  • 100 g párkov
  • 1 vajce
  • 1 žemľa
  • Masť alebo olej
  • 2 cibule
  • mleté čierne korenie
Príprava:

Umyté mäso odkrojíme ostrým nožom opatrne na plátok, ktorý naklepeme. Nerovné okraje odrežeme, aby sme získali tvar obdĺžnika. Odkrojené kúsky mäsa pomelieme a pridáme žemľu namočenú vo vode a potom vyžmýkanú, tiež vajce, soľ a korenie. Zmes dobre premiešame a natrieme na pripravený plátok mäsa. Pridáme dva väčšie párky a plátok stočíme do rolády, ktorú previažeme hrubšou bielou niťou. Roládu posolíme, dáme na rozpálený tuk a zo všetkých strán opečieme. Potom pridáme pokrájané cibule, necháme ich speniť a podlejeme horúcou vodou. Dusíme, kým nie je mäso mäkké. Hotovú roládu vyberieme a po odstránení nití pokrájame. Podávame preliatu šťavou, ktorú sme trochu vydusili a potom precedili.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada