Roláda z hovädzieho mäsa s párkami
Varenie – recepty – Mäso a ryby
Hovädzia roláda plnená žemľovou plnkou a párkami chutí výborne so zemiakovým pyré či s ryžou.
Ingrediencie:
500 g hovädzieho mäsa zo stehna
- soľ
- 100 g párkov
- 1 vajce
- 1 žemľa
- Masť alebo olej
- 2 cibule
- mleté čierne korenie
Príprava:
Umyté mäso odkrojíme ostrým nožom opatrne na plátok, ktorý naklepeme. Nerovné okraje odrežeme, aby sme získali tvar obdĺžnika. Odkrojené kúsky mäsa pomelieme a pridáme žemľu namočenú vo vode a potom vyžmýkanú, tiež vajce, soľ a korenie. Zmes dobre premiešame a natrieme na pripravený plátok mäsa. Pridáme dva väčšie párky a plátok stočíme do rolády, ktorú previažeme hrubšou bielou niťou. Roládu posolíme, dáme na rozpálený tuk a zo všetkých strán opečieme. Potom pridáme pokrájané cibule, necháme ich speniť a podlejeme horúcou vodou. Dusíme, kým nie je mäso mäkké. Hotovú roládu vyberieme a po odstránení nití pokrájame. Podávame preliatu šťavou, ktorú sme trochu vydusili a potom precedili.
—————