17.11.2011 15:52

Rizoto z hydinových drobkov

Varenie - Recepty - Mäso a ryby

 

Výborné jedlo z hydinových drobkov, ktoré chuťou pokojne dobieha recepty pripravené z kačacích pŕs alebo husacích stehien.

 

Ingrediencie:
  • drobky z husi alebo kačky
  • 40 g husacej masti    
  • 1 veľká cibuľa  
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • mleté čierne korenie  
  • soľ     
  • 250 g ryže
  • majoránka

 

Príprava:

Umyté drobky (krídla, pečeň, žalúdok, srdce) pokrájame na menšie kúsky. Na masti speníme nadrobno ošúpanú a pokrájanú cibuľu, do ktorej zamiešame mletú červenú papriku. Potom pridáme kúsky drobkov, ktoré okoreníme a osolíme a necháme ich dusiť. Keď sú polomäkké, je správny čas pridať umytú ryžu. Zmes podlejeme vodou a dusíme domäkka. Ak sa obávame, že ryža bude prihárať, prikrytý hrniec môžeme vložiť do mierne rozohriatej rúry a jedlo dokončiť takto. Rizoto podávame s hlávkovým šalátom alebo s kyslou uhorkou či s čalamádou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada