17.11.2011 15:52
Rizoto z hydinových drobkov
Varenie - Recepty - Mäso a ryby
Výborné jedlo z hydinových drobkov, ktoré chuťou pokojne dobieha recepty pripravené z kačacích pŕs alebo husacích stehien.
Ingrediencie:
drobky z husi alebo kačky
- 40 g husacej masti
- 1 veľká cibuľa
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- mleté čierne korenie
- soľ
- 250 g ryže
- majoránka
Príprava:
Umyté drobky (krídla, pečeň, žalúdok, srdce) pokrájame na menšie kúsky. Na masti speníme nadrobno ošúpanú a pokrájanú cibuľu, do ktorej zamiešame mletú červenú papriku. Potom pridáme kúsky drobkov, ktoré okoreníme a osolíme a necháme ich dusiť. Keď sú polomäkké, je správny čas pridať umytú ryžu. Zmes podlejeme vodou a dusíme domäkka. Ak sa obávame, že ryža bude prihárať, prikrytý hrniec môžeme vložiť do mierne rozohriatej rúry a jedlo dokončiť takto. Rizoto podávame s hlávkovým šalátom alebo s kyslou uhorkou či s čalamádou.
—————