05.01.2013 11:39

Rizoto po francúzsky

Varenie – Recepty- Bezmäsité jedlá

 

Nenáročné a rýchle francúzske rizoto ako večera pre celú rodinu.

 

Ingrediencie:
  • 300 g ryže  
  • 50 g syra   
  • 40 g masla   
  • rajčiaková pasta   
  • 1 cibuľa   
  • vývar   
  • soľ   
  • nakladané uhorky

 

Príprava:

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle, potom pridáme ryžu a po dvoch minútach opekania prilejeme dvojnásobné množstvo vývaru alebo vody. Pridáme aj rajčiakovú pastu a soľ a po premiešaní varíme asi 20 minút. Uvarenou zmesou naplníme bábovkovú formu, ktorú sme predtým vypláchli studenou vodou. Rizoto vyklopíme na väčší tanier a posypeme strúhaným syrom. Podávame s nakladanými uhorkami.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada