Rímske orieškové rezy
Varenie – Recepty – Múčniky
Dezert s jemným orieškovým krémom je dokonalou bodkou aj za slávnostným obedom.
Ingrediencie:
Na cesto:
4 vajcia
- 120 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 g hladkej múky
- 2 zarovnané lyžice kakaa
- 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 3 zarovnané lyžice práškového cukru
- 3 zarovnané lyžice čokoládového lieskovoorieškového krému (napr. Nutella)
- 6 plátkov želatíny
- 2 lyžice rumu
Na ozdobenie:
- 1 balíček šľahačky v prášku
- 150 ml studeného mlieka
- 1 balíček tmavého zdobenia
Príprava:
Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a zľahka vmiešame do vaječnej peny. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie, vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 12 minút. Na prípravu náplne ušľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a orieškovým krémom. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, do rozpustenej želatíny pridáme rum a zmes opatrne zamiešame do krému. Nanesieme na vychladnutý korpus, uhladíme a na hodinu odložíme do chladničky. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Naplníme do cukrárskeho vrecka a múčnik ozdobíme. Povrch posypeme tmavým zdobením.
TIP: Namiesto rumu môžeme použiť 1–2 lyžičky rumovej arómy
FOTO: droetker
—————