23.05.2013 09:42

Rímske orieškové rezy

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Dezert s jemným orieškovým krémom je dokonalou bodkou aj za slávnostným obedom.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 2 zarovnané lyžice kakaa
  • 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 zarovnané lyžice práškového cukru
  • 3 zarovnané lyžice čokoládového lieskovoorieškového krému (napr. Nutella)
  • 6 plátkov želatíny
  • 2 lyžice rumu
 Na ozdobenie:
  • 1 balíček šľahačky v prášku
  • 150 ml studeného mlieka
  • 1 balíček tmavého zdobenia

 

Príprava:

Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a zľahka vmiešame do vaječnej peny. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie, vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 12 minút. Na prípravu náplne ušľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a orieškovým krémom. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, do rozpustenej želatíny pridáme rum a zmes opatrne zamiešame do krému. Nanesieme na vychladnutý korpus, uhladíme a na hodinu odložíme do chladničky. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Naplníme do cukrárskeho vrecka a múčnik ozdobíme. Povrch posypeme tmavým zdobením.

 

TIP: Namiesto rumu môžeme použiť 1–2 lyžičky rumovej arómy

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada