22.06.2018 13:48

Ríbezľový osúch

 

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Sezónny ríbezľový koláč z kysnutého cesta, ktorého receptúra sa hodí aj na kombináciu s iným ovocím.

 

Ingrediencie:
  • 400 g hrubej múky  
  • 20 g droždia  
  • 1 vajce   
  • 20 g cukru   
  • 50 g rastlinného tuku   
  • soľ   
  • mlieko    
  • 300 g ríbezlí
Posýpka:
  • 30 g  práškového cukru   
  • 30 g masla  
  • 30 g hrubej múky

 

Príprava:

Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, soľ, vajce, rastlinný tuk a vlažné mlieko a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Vykysnuté cesto dáme na vymastený plech a roztlačíme ho rovnomerne po celej ploche. Potom ho posypeme ríbezľami a posýpkou, ktoré sme získali rozdrobením masla s práškovým cukrom a hrubou múkou. Upečieme v predhriatej rúre. Hotový osúch pokrájame a posypeme cukrom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada