20.06.2016 21:46
Ríbezlové želé s rozmarýnom
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Jemné želé z letného ovocia s typickou kyselkavou chuťou.
Ingrediencie:
1 l ríbezľovej šťavy (asi z 1,4 kg červených ríbezlí)
- 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1
- 1,15 kg cukru
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
Príprava:
- Do veľkého hrnca nalejeme ríbezľovú šťavu a pridáme Gelfix zmiešaný s 2 lyžicami cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, vetvičky rozmarínu a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky práve prevareného želé. Ak je želé po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme, vyberieme rozmarín a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tipy:
- Pre ľahký nádych rozmarínu povaríme s rozmarínovými vetvičkami len 1 minútu.
- Podávame k jedlám z divočiny alebo k výrazným syrom.
FOTO: droetker
—————