20.06.2016 21:46

Ríbezlové želé s rozmarýnom

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Jemné želé z letného ovocia s typickou kyselkavou chuťou.

 

Ingrediencie:
  • 1 l ríbezľovej šťavy (asi z 1,4 kg červených ríbezlí)
  • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1
  • 1,15 kg cukru
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
Príprava:
  1. Do veľkého hrnca nalejeme ríbezľovú šťavu a pridáme Gelfix zmiešaný s 2 lyžicami cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, vetvičky rozmarínu a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky práve prevareného želé. Ak je želé po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  3. Prípadnú penu odoberieme, vyberieme rozmarín a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

Tipy:
  • Pre ľahký nádych rozmarínu povaríme s rozmarínovými vetvičkami len 1 minútu.
  • Podávame k jedlám z divočiny alebo k výrazným syrom.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada