15.06.2015 09:51

Ríbezľové želé s rebarborou

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Želé zo šťavy červených ríbezlí a rebarbory so sektom.

 

Ingrediencie:
  • 400 ml ríbezľovej šťavy (asi zo 700 g červených ríbezlí)
  • 350 ml rebarborovej šťavy (asi zo 700 g rebarbory)
  • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1
  • kyselina citrónová
  • 1000 g cukru
  • 100 ml sektu
Príprava:
  1. Vo veľkom hrnci premiešame obe šťavy. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Na tanierik kvapneme 1 až 2 lyžičky práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  3. Prípadnú penu odoberieme, prilejeme sekt a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

TIP: Sekt môžeme nahradiť 100 ml bieleho vína suchého.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada