15.06.2015 09:51
Ríbezľové želé s rebarborou
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Želé zo šťavy červených ríbezlí a rebarbory so sektom.
Ingrediencie:
400 ml ríbezľovej šťavy (asi zo 700 g červených ríbezlí)
- 350 ml rebarborovej šťavy (asi zo 700 g rebarbory)
- 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1
- kyselina citrónová
- 1000 g cukru
- 100 ml sektu
Príprava:
- Vo veľkom hrnci premiešame obe šťavy. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Na tanierik kvapneme 1 až 2 lyžičky práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme, prilejeme sekt a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Sekt môžeme nahradiť 100 ml bieleho vína suchého.
FOTO: droetker
—————