17.07.2015 18:20

Ríbezľové rezy s bezé prikrývkou

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Koláč s ríbezľovou príchuťou a vrstvou zapečeného bielkového bezé na tanieri dlho nezostane.

 

Ingrediencie:
Na mrveničkové cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 125 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 100 g mletých mandlí
Na náplň:
  • 2 balíčky Zlatého klasu (a 40 g)
  • 150 g cukru
  • 5 žĺtkov
  • 700 ml mlieka
  • 1 kg očistených červených ríbezlí

Na bezé:
  • 5 bielkov
  • štipka soli
  • 200 g cukru

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme mrveničku. Mrveničku pritlačíme na dno vymasteného plechu. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a predpečieme (asi 12 minút).
  2. Teplotu pečenia znížime o 20 °C. Korpus necháme vychladnúť a posypeme mandľami.
  3. Na prípravu náplne rozmiešame Zlaté klasy s cukrom a žĺtkami v 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko privedieme do varu. Vmiešame zmes so Zlatými klasmi a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť. Do vychladnutého krému vareškou opatrne vmiešame ríbezle a náplň rovnomerne rozotrieme na korpus.
  4. Na prípravu bezé vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne v troch dávkach zašľaháme cukor. Sneh opatrne rozotrieme na náplň. Vložíme do rúry a pomaly pečieme, kým sa na vrchu nevytvoríme bledohnedá kôrka.
  5. Rezy necháme vychladnúť a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada