30.06.2019 15:05

Ríbezľové košíčky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Košíčky ľahké ako pierko s nezameniteľnou chuťou vanilky.

 

Ingrediencie:
  • 2 balíčky lístkového cesta
  • 1 vajce
  • 1 balíček trstinového karamelového cukru
Na náplň:
  • 350 ml mlieka
  • 1 balíček Crème Olé arómy vanilka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2 lyžičky vanilkovej pasty
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 500 g červených ríbezlí
  • 1 lyžica práškového cukru

 

Príprava:
  1. Z jednej polovice balenia lístkového cesta vykrojíme formičkou s Ø 5,5 cm 12 koliesok a uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Druhé cesto prehneme a na povrch nanesieme druhú polovicu lístkového cesta. Z navrstveného cesta vykrojíme 12 koliesok s formičkou s Ø 5,5 cm, do ktorých pomocou formičky s Ø 3,5 cm vykrojíme stred. Vykrojené krúžky o Ø 5,5 cm nanesieme na kolieska položené na plechu. Vzniknuté košíčky potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 190°C a pečieme asi 15 minút.
  2. Košíčky necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne vyšľaháme mlieko s Crème Olé, vanilkovým cukrom, vanilkovou pastou a tvarohom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a vytlačíme ju do košíčkov.
  4. Povrch košíčkov dozdobíme ríbezľami a pocukrujeme.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada