30.06.2019 15:05
Ríbezľové košíčky
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Košíčky ľahké ako pierko s nezameniteľnou chuťou vanilky.
Ingrediencie:
2 balíčky lístkového cesta
- 1 vajce
- 1 balíček trstinového karamelového cukru
Na náplň:
- 350 ml mlieka
- 1 balíček Crème Olé arómy vanilka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 2 lyžičky vanilkovej pasty
- 250 g polotučného tvarohu
- 500 g červených ríbezlí
- 1 lyžica práškového cukru
Príprava:
- Z jednej polovice balenia lístkového cesta vykrojíme formičkou s Ø 5,5 cm 12 koliesok a uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Druhé cesto prehneme a na povrch nanesieme druhú polovicu lístkového cesta. Z navrstveného cesta vykrojíme 12 koliesok s formičkou s Ø 5,5 cm, do ktorých pomocou formičky s Ø 3,5 cm vykrojíme stred. Vykrojené krúžky o Ø 5,5 cm nanesieme na kolieska položené na plechu. Vzniknuté košíčky potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 190°C a pečieme asi 15 minút.
- Košíčky necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne vyšľaháme mlieko s Crème Olé, vanilkovým cukrom, vanilkovou pastou a tvarohom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a vytlačíme ju do košíčkov.
- Povrch košíčkov dozdobíme ríbezľami a pocukrujeme.
FOTO: droetker
—————