Ríbezľová roláda
Varenie – Recepty – Múčniky
Roláda pre milovníkov pudingovej chuti a ríbezlí.
Ingrediencie:
Na cesto:
4 vajcia
- 120 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 g hladkej múky
- 1 balíček pudingu s čokoládovou príchuťou
Na náplň:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček želatínového stužovača
- 100 ml vlažnej vody
- 200 ml kefírového mlieka
- 250 g čerstvých ríbezlí
Na ozdobenie:
- ½ balíčka tmavej polevy
- 50 g čerstvých ríbezlí
Príprava:
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 12 minút. Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Roládu stočíme a necháme vychladnúť. Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni smotanu na šľahanie dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame kefírové mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme ríbezľami. Zatočíme roládu a na 1 hodinu odložíme do chladničky. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Roládu ozdobíme rozpustenou polevou a posypeme ríbezľami.
TIP: Namiesto kefírového mlieka môžeme použiť biely jogurt.
FOTO: oetker
—————