01.09.2013 08:14

Ríbezľová roláda

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Roláda pre milovníkov pudingovej chuti a ríbezlí.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1 balíček pudingu s čokoládovou príchuťou
Na náplň:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček želatínového stužovača
  • 100 ml vlažnej vody
  • 200 ml kefírového mlieka
  • 250 g čerstvých ríbezlí
Na ozdobenie:
  • ½ balíčka tmavej polevy
  • 50 g čerstvých ríbezlí

 

Príprava:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 12 minút. Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Roládu stočíme a necháme vychladnúť. Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni smotanu na šľahanie dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame kefírové mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme ríbezľami. Zatočíme roládu a na 1 hodinu odložíme do chladničky. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Roládu ozdobíme rozpustenou polevou a posypeme ríbezľami.

 

TIP: Namiesto kefírového mlieka môžeme použiť biely jogurt.

 

FOTO: oetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada