30.03.2013 11:36

Rezne zo sviečkovice s vajcom

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Na sviatky si môžeme dovoliť aj finančne náročnejšie jedlo z kvalitného mäsa. Vyplatí sa.

 

Ingrediencie:
  • 600 g sviečkovice    
  • olej    
  • 20 g masla    
  • 70 g šunky   
  • 300 g zemiakov  
  • 4 vajcia    
  • hladká múka   
  • soľ  
  • mleté čierne korenie

 

Príprava:

Menšie zemiaky si uvaríme v šupke. Sviečkovicu pokrájame na 8 rezňov, zľahka ich naklepeme, osolíme a okoreníme a na horúcom oleji sprudka opečieme z oboch strán, aby vnútri zostali ružové. Na rovnakom oleji opečieme plátky šunky aj ošúpané zemiaky, ktoré napokon trochu osolíme. Zvyšok oleja zaprášime múkou, dochutíme, pridáme kúsok masla a povaríme. Šťavu precedíme a podlejeme ňou rezne uložené na tanieri. Podávame ich s opečenou šunkou a volským okom a servírujeme so zemiakmi a s kyslou uhorkou alebo so zeleninou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada