30.03.2013 11:36
Rezne zo sviečkovice s vajcom
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Na sviatky si môžeme dovoliť aj finančne náročnejšie jedlo z kvalitného mäsa. Vyplatí sa.
Ingrediencie:
600 g sviečkovice
- olej
- 20 g masla
- 70 g šunky
- 300 g zemiakov
- 4 vajcia
- hladká múka
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
Menšie zemiaky si uvaríme v šupke. Sviečkovicu pokrájame na 8 rezňov, zľahka ich naklepeme, osolíme a okoreníme a na horúcom oleji sprudka opečieme z oboch strán, aby vnútri zostali ružové. Na rovnakom oleji opečieme plátky šunky aj ošúpané zemiaky, ktoré napokon trochu osolíme. Zvyšok oleja zaprášime múkou, dochutíme, pridáme kúsok masla a povaríme. Šťavu precedíme a podlejeme ňou rezne uložené na tanieri. Podávame ich s opečenou šunkou a volským okom a servírujeme so zemiakmi a s kyslou uhorkou alebo so zeleninou.
—————