05.09.2020 09:23

Rezne na drevenom tanieri „Fatányéroš“

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Luxusné menu z niekoľkých druhov mäsa s bohatou prílohou po maďarsky.

 

Ingrediencie:
  • 4 rezne z hovädzej pečienky
  • 4 rezne z bravčového stehna
  • 4 rezne z teľacieho stehna
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 veľká cibuľa
  • olej
  • 4 šampiňóny
  • hladká múka
  • 1 vajce
  • 80 g údenej slaniny
  • masť na opekanie
Príprava:

Odležanú hovädziu roštenku, bravčové i teľacie stehno odblaníme, umyjeme, osušíme obrúskom a nakrájame na rezne. Každý rezeň osolíme, okoreníme, potrieme postrúhanou cibuľou a olejom a necháme odležať. Potom po oboch stranách opečieme v rozpálenej masti. Očistené a umyté šampiňóny osolíme, obalíme v múke i v rozšľahanom vajci a vypražíme. Údenú slaninu rozdelíme na štyri plátky, každý na jednej strane nakrojíme a opečieme. Na drevený tanier alebo lopár upravíme opečené rezne, vypražené šampiňóny i opečenú slaninu a obložíme opekanými zemiakmi, kyslou uhorkou alebo šalátom, pokrájanými rajčiakmi, paprikou a pridáme aj porciu horčice.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada