Rezne na drevenom tanieri „Fatányéroš“
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Luxusné menu z niekoľkých druhov mäsa s bohatou prílohou po maďarsky.
Ingrediencie:
4 rezne z hovädzej pečienky
- 4 rezne z bravčového stehna
- 4 rezne z teľacieho stehna
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 veľká cibuľa
- olej
- 4 šampiňóny
- hladká múka
- 1 vajce
- 80 g údenej slaniny
- masť na opekanie
Príprava:
Odležanú hovädziu roštenku, bravčové i teľacie stehno odblaníme, umyjeme, osušíme obrúskom a nakrájame na rezne. Každý rezeň osolíme, okoreníme, potrieme postrúhanou cibuľou a olejom a necháme odležať. Potom po oboch stranách opečieme v rozpálenej masti. Očistené a umyté šampiňóny osolíme, obalíme v múke i v rozšľahanom vajci a vypražíme. Údenú slaninu rozdelíme na štyri plátky, každý na jednej strane nakrojíme a opečieme. Na drevený tanier alebo lopár upravíme opečené rezne, vypražené šampiňóny i opečenú slaninu a obložíme opekanými zemiakmi, kyslou uhorkou alebo šalátom, pokrájanými rajčiakmi, paprikou a pridáme aj porciu horčice.
—————