23.05.2018 09:53
Rebarborový koláč zo špaldovej múky
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Chutný a zdravý rebarborový koláč, pretože základom cesta je špaldová múka a cmar.
Ingrediencie:
350 g špaldovej múky
- 350 ml kyslého mlieka alebo cmaru
- 3 lyžice medu
- 50 g klasického masla alebo 1 lyžica kokosového oleja
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 50 g tvarohu
- 1 vajce
- 100 g práškového cukru
- 300 g rebarbory
Príprava:
Do misky dáme múku, sódu bikarbónu a trochu škoricového cukru. Premiešame a potom pridáme vajce, med, vychladnuté rozpustené maslo alebo olej i cmar. Vareškou vymiešame cesto. Do koláčovej formy vymazanej maslom ho rovnomerne rozotrieme. Umytú, osušenú a na 1cm kúsky pokrájanú rebarboru poukladáme rovnomerne po celej ploche cesta. Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 40 - 45 minút.
Poznámka:
Rebarboru pred pridaním do cesta je dobré ošúpať a zasypať trochou cukru alebo medu. No mladú šúpať netreba.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com
—————
Komentár
—————
Záznamy: 1 - 1 zo 1