14.06.2016 19:41

Rebarborový koláč s kokosom

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Rebarborový koláč s kokosovou príchuťou ozdobený jahodami.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 60 g strúhaného kokosu
  • 300 g rebarbory
  • 250 g hladkej múky
  • 20 g preosiateho kakaa
  • pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • štipka soli
  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 3 vajcia
  • 4 lyžice mlieka
Na náplň:
  • 150 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 40 g strúhaného kokosu

 

Na ozdobenie:
  • 250 g očistených jahôd
  • 2 zarovnané lyžice jahodového džemu
  • 2 lyžice vody

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta opražíme kokos na panvici bez tuku a necháme ho na tanieri vychladnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky (asi 2 cm).
  2. V mise zmiešame múku s opraženým kokosom, kakaom, kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Opatrne vmiešame rebarboru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej  na 200 °C a predpečieme asi 20 minút.
  3. Na prípravu náplne metličkou v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami a vanilkovým cukrom dohladka a nanesieme na predpečený koláč. Po okrajoch posypeme kokosom a pečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút.
  4. Koláč necháme vo forme vychladnúť.
  5. Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a poukladáme do stredu koláča. V kastróliku prevaríme džem s vodou a nalejeme na jahody.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada