14.06.2016 19:41
Rebarborový koláč s kokosom
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Rebarborový koláč s kokosovou príchuťou ozdobený jahodami.
Ingrediencie:
Na cesto:
60 g strúhaného kokosu
- 300 g rebarbory
- 250 g hladkej múky
- 20 g preosiateho kakaa
- pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- štipka soli
- 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 3 vajcia
- 4 lyžice mlieka
Na náplň:
- 150 g kyslej smotany
- 2 vajcia
- 1 balíček vanilkového cukru
- 40 g strúhaného kokosu
Na ozdobenie:
- 250 g očistených jahôd
- 2 zarovnané lyžice jahodového džemu
- 2 lyžice vody
Príprava:
- Na prípravu cesta opražíme kokos na panvici bez tuku a necháme ho na tanieri vychladnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky (asi 2 cm).
- V mise zmiešame múku s opraženým kokosom, kakaom, kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Opatrne vmiešame rebarboru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a predpečieme asi 20 minút.
- Na prípravu náplne metličkou v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami a vanilkovým cukrom dohladka a nanesieme na predpečený koláč. Po okrajoch posypeme kokosom a pečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút.
- Koláč necháme vo forme vychladnúť.
- Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a poukladáme do stredu koláča. V kastróliku prevaríme džem s vodou a nalejeme na jahody.
FOTO: droetker
—————