Ražniči zo zajaca
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Na prípravu klasického ražniči môžeme namiesto bravčového použiť aj mäso zo zajaca.
Ingrediencie:
600 g zajačieho chrbta
- 100 g šunkovej salámy
- 100 g anglickej slaniny
- olej
- 1 menšia uhorka
- 2 cibule
- horčica
- bobkové listy
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
Z očisteného a odblaneného zajačieho chrbta zrežeme z oboch strán mäso, ktoré pokrájame na plátky a zľahka naklepeme. Na plátky nakrájame aj salámu, slaninu, uhorku a cibule. Potom na špajdľu napichujeme striedavo kúsky mäsa, slaniny, cibule, salámy, uhorky a bobkového listu, kým ju nenaplníme. Ražne osolíme a okoreníme a opečieme zo všetkých strán na rozohriatom oleji dočervena. Môžeme ich však aj ugrilovať alebo upiecť v rúre. Ražniči podávame poliate olejom z pečenia, s horčicou, s pokrájanou cibuľou a s opekanými zemiakmi alebo s chlebom.
TIP: Ražniči chutia výborne aj s dressingom z jogurtu alebo z kyslej smotany zmiešanej s trochou horčice i vegety, s kečupom a s niekoľkými roztlačenými strúčikmi cesnaku.
—————