26.06.2014 18:37

Ražniči zo zajaca

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Na prípravu klasického ražniči môžeme namiesto bravčového použiť aj mäso zo zajaca.

 

Ingrediencie:
  • 600 g zajačieho chrbta  
  • 100 g šunkovej salámy   
  • 100 g anglickej slaniny   
  • olej   
  • 1 menšia uhorka    
  • 2 cibule   
  • horčica   
  • bobkové listy   
  • mleté čierne korenie   
  • soľ
Príprava:

Z očisteného a odblaneného zajačieho chrbta zrežeme z oboch strán mäso, ktoré pokrájame na plátky a zľahka naklepeme. Na plátky nakrájame aj salámu, slaninu, uhorku a cibule. Potom na špajdľu napichujeme striedavo kúsky mäsa, slaniny, cibule, salámy, uhorky a bobkového listu, kým ju nenaplníme. Ražne osolíme a okoreníme a opečieme zo všetkých strán na rozohriatom oleji dočervena. Môžeme ich však aj ugrilovať alebo upiecť v rúre. Ražniči podávame poliate olejom z pečenia, s horčicou, s pokrájanou cibuľou a s opekanými zemiakmi alebo s chlebom.

 

TIP: Ražniči chutia výborne aj s dressingom z jogurtu alebo z kyslej smotany zmiešanej s trochou horčice i vegety, s kečupom a s niekoľkými roztlačenými strúčikmi cesnaku.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada