Raňajkové menu s Mecomom
Varenie – Príprava jedál
Čerstvá šunka na sendviči alebo šťavnatý párok s chlebíkom je dobrá voľba. Ale čo tak skúsiť trochu experimentovať a Slovensko prepojiť gastronomicky so svetom? Anglické muffiny sa už zatúlali do našich kuchýň, ale my im môžeme pridať rýdzo slovenský punc vďaka tradičnej oravskej slaninke.
Raňajkové slané muffiny so slaninou
Ingrediencie:
- 1 Mecom Naša slovenská Oravská slanina 200 g
- 175 g hladkej múky
- 120 ml mlieka
- 3 PL jogurtu
- 1 stredne cibuľa
- 100 g nastrúhaného syru
- 2 vajíčka
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 50 g bryndze
Postup:
Na panvici si na troške oleja opražíme nadrobno nakrájanú slaninu. Pridáme cibuľu a opražíme. Necháme vychladnúť. V miske si zmiešame vajíčka, jogurt, mlieko a polovicu bryndze. Pridáme múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva. Na záver pridáme nastrúhaný syr a slaninku s cibuľkou. Premiešame a plníme muffinovu formu, ktorú vystelieme košíčkami. Na vrch každého muffinu dáme trošku bryndze. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
Naša slovenská oravská slanina
Oravská slanina patrí k tradičným mäsovým výrobkom na Slovensku. Je tepelne opracovaná, vyrobená špeciálnou úpravou bravčového boku bez kosti a príjemne zaúdená. Vyrobená výlučne zo 100% slovenského mäsa s nezameniteľnou chuťou, vo veľmi praktickom 200 g balení. Vychutnajte si širokú ponuku kvalitných výrobkov z radu Naše Slovenské. Bez obsahu lepku a sóje.
—————