30.12.2014 12:30

Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

Varenie – Recepty - Studený bufet

 

Výborná studená pochúťka pre milovníkov aspiku, olív a rajčiakov.

 

Ingrediencie:
  • 750 g väčších rajčín
  • 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky
  • 3 lyžice vody
  • 100 g čiernych olív
  • 100 g zelených olív
  • 1 balíček mozzarelly
  • pár lístkov čerstvej bazalky
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • ½ lyžičky čili korenia
  • 1 lyžica šťavy z citróna

 

Príprava:
  1. Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť.
  2. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.
  3. Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

 

TIP: Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada