30.12.2014 12:30
Rajčinový aspik s olivami a bazalkou
Varenie – Recepty - Studený bufet
Výborná studená pochúťka pre milovníkov aspiku, olív a rajčiakov.
Ingrediencie:
750 g väčších rajčín
- 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky
- 3 lyžice vody
- 100 g čiernych olív
- 100 g zelených olív
- 1 balíček mozzarelly
- pár lístkov čerstvej bazalky
- 1 zarovnaná lyžička soli
- ½ lyžičky čili korenia
- 1 lyžica šťavy z citróna
Príprava:
- Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť.
- Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.
- Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
TIP: Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.
FOTO: droetker
—————