12.07.2013 08:27
Rajčiaky s rybou
Varenie – Recepty - Zelenina a ovocie
Plnené paradajky môžu byť vhodnou studenou večerou v horúcich mesiacoch.
Ingrediencie:
4 väčšie rajčiaky
- 60 g konzervovanej ryby
- 1 cibuľa
- 2 vajcia
- olej
- 1 citrón
- mleté čierne korenie
- soľ
- pažítka
Príprava:
Väčšie tvrdé rajčiaky umyjeme, odrežeme z ich vršku asi tretinu a lyžičkou vyberieme dužinu, ktorú dáme do misky. K dužine pridáme čisté mäso z konzervovanej ryby, citrónovú šťavu, jedno vajce uvarené natvrdo a posekané na kúsky, trochu oleja, pokrájanú cibuľu, soľ i mleté čierne korenie a všetko zľahka premiešame. Zmesou naplníme vydlabané rajčiaky a ozdobíme osminkou natvrdo uvareného vajca, kúskom citrónového plátku a posekanou pažítkou. Podávame s pečivom alebo s tmavým chlebom.
—————