10.07.2013 07:21

Rajčiaková polievka s vajcom

Varenie – Recepty – Polievky

 

Sezóna inšpiruje k príprave polievky, v ktorej dominuje kráľovná leta - paradajka.

 

Ingrediencie:
  • 400 g rajčiakov  
  • 3 zelené papriky 
  • olej 
  • hladká múka 
  • 1 veľká cibuľa  
  • soľ  
  • 250 g ryže  
  • 2 vajcia

 

Príprava:

Rajčiaky si najprv vložíme na chvíľu do vriacej vody, aby sme mohli ľahko odstrániť šupku, a potom ich pokrájame. Z oleja a múky pripravíme ružovú zápražku, do ktorej primiešame postrúhanú cibuľu. Trochu ju opražíme a zalejeme asi 1,5 l vody. Potom do polievky zamiešame rozkrájané rajčiaky a pridáme aj očistené a na rezance pokrájané papriky. Osolíme a prisypeme prebranú a umytú ryžu. Varíme, kým nám ingrediencie nezmäknú. Napokon rozšľaháme vajcia, zamiešame ich do vriacej polievky a varíme, kým sa nezrazia.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada