19.03.2014 17:03
Puding z vareného hovädzieho mäsa
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Zo zvyškov vareného alebo pečeného mäsa pripravíme zmes podávanú najčastejšie k zeleninovým prívarkom.
Ingrediencie:
40 g masla
- 3 žĺtky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 cibuľa
- 250 g vareného hovädzieho mäsa
- 2 lyžice smotany
- 40 g strúhanky
- petržlenová vňať
- sneh z 2 bielkov
Príprava:
Do vymiešaného masla pridáme žĺtky, zomleté uvarené hovädzie mäso, smotanu, soľ, mleté čierne korenie, postrúhanú cibuľu, posekanú petržlenovú vňať, a nakoniec sneh ušľahaný z bielkov a strúhanku. Pudingovú formu dobre vymastíme, vysypeme strúhankou a naplníme ju zmesou tak, aby siahala do 2/3 formy. Formu uzavrieme vrchnákom a dáme ju do väčšieho hrnca s horúcou vodou a varíme asi ¾ hodiny. Namiesto hovädzieho môžeme použiť aj iný druh mäsa alebo zvyšky pečeného. Podávame so zemiakmi a s tekvicovým alebo s fazuľovým prívarkom.
—————