19.03.2014 17:03

Puding z vareného hovädzieho mäsa

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Zo zvyškov vareného alebo pečeného mäsa pripravíme zmes podávanú najčastejšie k zeleninovým prívarkom.

 

Ingrediencie:
  • 40 g masla   
  • 3 žĺtky   
  • soľ  
  • mleté čierne korenie    
  • 1 cibuľa     
  • 250 g vareného hovädzieho mäsa    
  • 2 lyžice smotany    
  • 40 g strúhanky  
  • petržlenová vňať   
  • sneh z 2 bielkov
Príprava:

Do vymiešaného masla pridáme žĺtky, zomleté uvarené hovädzie mäso, smotanu, soľ, mleté čierne korenie, postrúhanú cibuľu, posekanú petržlenovú vňať, a nakoniec sneh ušľahaný z bielkov a strúhanku. Pudingovú formu dobre vymastíme, vysypeme strúhankou a naplníme ju zmesou tak, aby siahala do 2/3 formy. Formu uzavrieme vrchnákom a dáme ju do väčšieho hrnca s horúcou vodou a varíme asi ¾ hodiny. Namiesto hovädzieho môžeme použiť aj iný druh mäsa alebo zvyšky pečeného. Podávame so zemiakmi a s tekvicovým alebo s fazuľovým prívarkom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada