17.06.2013 06:55

Pstruh na paprike

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

 

Pečené pstruhy s paprikou sú zdravou pochúťkou , dobrá alternatíva pre letný obed.

 

Ingrediencie:
  • 800 g pstruhov   
  • soľ  
  • mletá červená paprika   
  • 10 g hladkej múky  
  • 40 g masla 
  • 1 cibuľa   
  • 2 zelené papriky   
  • 100 ml sladkej smotany 
Príprava:

Pstruhy očistíme a vypitveme, umyjeme a čistou utierkou vysušíme. Kožu po stranách nakrojíme. Pstruhy potom osolíme obalíme v múke zmiešanej s mletou červenou paprikou a v jenskej mise opečieme na rozohriatom masle z oboch strán. Opečené vyberieme na tanier. Na zvyšku masla speníme nadrobno posekanú cibuľu, očistenú a na rezance nakrájané zelené papriky, pridáme pstruhy a prikryté pečieme v teplej rúre asi 10 až 12 minút. Podávame s varenými zemiakmi a s hlávkovým šalátom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada