17.06.2013 06:55
Pstruh na paprike
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Pečené pstruhy s paprikou sú zdravou pochúťkou , dobrá alternatíva pre letný obed.
Ingrediencie:
800 g pstruhov
- soľ
- mletá červená paprika
- 10 g hladkej múky
- 40 g masla
- 1 cibuľa
- 2 zelené papriky
- 100 ml sladkej smotany
Príprava:
Pstruhy očistíme a vypitveme, umyjeme a čistou utierkou vysušíme. Kožu po stranách nakrojíme. Pstruhy potom osolíme obalíme v múke zmiešanej s mletou červenou paprikou a v jenskej mise opečieme na rozohriatom masle z oboch strán. Opečené vyberieme na tanier. Na zvyšku masla speníme nadrobno posekanú cibuľu, očistenú a na rezance nakrájané zelené papriky, pridáme pstruhy a prikryté pečieme v teplej rúre asi 10 až 12 minút. Podávame s varenými zemiakmi a s hlávkovým šalátom.
—————