10.08.2016 13:45

Pruhovaný želé dezert

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Ľahký ovocný koláč so želatínou osvieži v letnom období ideálne.

 

Ingrediencie:
Na želé:
  • 3 balíčky tortového želé žltého
  • 700 ml ovocnej šťavy alebo džúsu
  • 2 zarovnané lyžice cukru
Na náplň:
  • 500 g mascarpone
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 balíček citrónovej kôry
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček želatínového stužovača
  • 100 ml vlažnej vody
  • 200 ml smotany na šľahanie

 

Príprava:

Na prípravu dezertu pripravíme tortové želé podľa návodu na obale so šťavou alebo džúsom a cukrom. Na plech opláchnutý studenou vodou nalejeme ⅓ želé a necháme v chladničke stuhnúť.
Na prípravu náplne v mise zmiešame mascarpone s vanilkovým cukrom, extraktom, kôrou a cukrom a vymiešame dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi.
Na stuhnuté želé nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Nalejeme druhú tretinu želé a odložíme do chladničky stuhnúť (ak želé v kastróliku stuhlo, môžeme ho znovu rozohriať).
Nanesieme druhú polovicu náplne a zalejeme zvyšným želé. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom dezert nakrájame na kocky.

 

TIPY:

  • Dezert môžeme podávať so šľahačkou a lístkom mäty alebo medovky.
  • Na dezert môžeme pred naliatím poslednej vrstvy želé naukladať ovocie (napr. marhule alebo ananás).

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada