Prírodné bravčové kotlety
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Bravčové kotlety dusené na slanine a cibuli chutia výborne so zemiakmi a červenou kapustou.
Ingrediencie:
4 bravčové kotlety alebo rezne
- soľ
- 400 g údenej slaniny
- 1 väčšia cibuľa
- hrubá múka
Príprava:
Bravčové kotlety alebo rezne zo stehna umyjeme, naklepeme, a blanku pod tukom narežeme, aby sa pri opekaní rezne nezdeformovali. Potom ich osolíme, z jednej strany posypeme hrubou múkou a sprudka opečieme na vyškvarenej masti z údenej slaniny pokrájanej na kocky. Potom rezne obrátime a znovu opražíme a preložíme na panvicu, na ktorej sme spenili pokrájanú cibuľu. Rezne odlejeme vodou a dusíme domäkka. Ak treba, počas dusenia dolejeme trochu vody, šťava sa inak zahustí múkou, ktorou sme rezne posypali. Hotové vyberieme na misu a polejeme šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi a dusenou červenou kapustou. Chutia však aj s ryžou a zeleninovým šalátom alebo kompótom.
—————