11.03.2020 15:39

Prírodné bravčové kotlety

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Bravčové kotlety dusené na slanine a cibuli chutia výborne so zemiakmi a červenou kapustou.

 

Ingrediencie:

  • 4 bravčové kotlety alebo rezne
  • soľ
  • 400 g údenej slaniny
  • 1 väčšia cibuľa
  • hrubá múka
Príprava:

Bravčové kotlety alebo rezne zo stehna umyjeme, naklepeme, a blanku pod tukom narežeme, aby sa pri opekaní rezne nezdeformovali. Potom ich osolíme, z jednej strany posypeme hrubou múkou a sprudka opečieme na vyškvarenej masti z údenej slaniny pokrájanej na kocky. Potom rezne obrátime a znovu opražíme a preložíme na panvicu, na ktorej sme spenili pokrájanú cibuľu. Rezne odlejeme vodou a dusíme domäkka. Ak treba, počas dusenia dolejeme trochu vody, šťava sa inak zahustí múkou, ktorou sme rezne posypali. Hotové vyberieme na misu a polejeme šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi a dusenou červenou kapustou. Chutia však aj s ryžou a zeleninovým šalátom alebo kompótom.

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada