16.07.2013 12:19

Prievidzký mäsový závin

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Roláde z dvoch druhov mäsa dodá svojskú chuť výber korenia.

 

Ingrediencie:
  • 500 g hovädzieho mäsa  
  • 250 g bravčového mäsa zo stehna  
  • soľ   
  • mleté čierne korenie    
  • 50 g údenej slaniny    
  • 70 g masti   
  • 1 cibuľa   
  • 2 mrkvy  
  • 1 väčší petržlen 
  • bobkový list  
  • celé čierne korenie   
  • borievky   
  • citrón

 

Príprava:

Hovädzie i bravčové mäso postupne nakrojujeme, kým nezískame väčšie tenké pláty, ktoré rovnomerne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na hovädzie mäso položíme plát bravčového, naň poukladáme plátky slaniny a spolu zvinieme do rolády, ktorú previažeme bielou niťou. Závin zo všetkých strán opečieme na rozohriatej masti, potom pridáme pokrájanú cibuľu i koreňovú zeleninu, bobkový list, pár zrniek čierneho korenia a borievok, podlejeme trochou vody a dusíme prikryté na miernom ohni. Občas podlievame vodou a mäso dvakrát obrátime. Keď je mäkké, tak ho preložíme na misu a zo šťavy vyberieme korenie i bobkový list. Šťavu ešte pretrieme cez sito a ochutíme citrónovou šťavou. Z rolády odstránime niť a pokrájame ju na plátky, ktoré podávame s omáčkou a ryžou.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada