26.11.2018 10:55

Pravý boršč

Varenie – Recepty – Polievky

 

Hustá zeleninová polievka plná vitamínov, ktorá zasýti aj najväčších hladošov.

 

Ingrediencie:
  • 250 g hovädzieho mäso
  • 100 g bravčového pliecka
  • hovädzia kosť
  • 200 g koreňovej zeleniny
  • 250 g hlávkovej kapusty
  • 2 zemiaky
  • 2 cvikly
  • 40 g paradajkového pretlaku
  • masť
  • 20 g hladkej múky
  • cesnak
  • cibuľa
  • 100 ml kyslej pochúťkovej smotany
  • celé korenie
  • bobkový list
  • soľ
  • ocot
  • 1,5 litra voda

 

Príprava:
  1. Mäso a kosti dôkladne poumývame, zalejeme studenou vodou, osolíme a varíme pomaly asi hodinu a pol. Mäkké mäso vyberieme z vývaru (bravčové mäso vyberieme skôr ako hovädzie) a pokrájame na tenšie rezance.
  2. Očistenú koreňovú zeleninu pokrájame na hrubšie rezance. Na polovičnej dávke masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme zeleninu, krátko opražíme, zaprášime múkou, znovu opražíme, potom zalejeme menším množstvom vlažného vývaru a dobre premiešame. Zeleninu vložíme do vriaceho vývaru, pridáme hlávkovú kapustu pokrájanú na hrubšie rezance, zemiaky pokrájané na malé kocky, všetky koreniny a uvaríme do mäkka.
  3. Vývar precedíme cez husté sitko. Na zvyšku masti udusíme cviklu pokrájanú na hrubšie rezance spolu s rajčiakovým pretlakom a octom. Krátko pred dovarením pridáme pokrájané mäso, udusenú cviklu a cesnak rozotrený so soľou. Hotovú polievku podľa chuti dosolíme a ochutíme octom. Smotanu podávame osobitnej nádobke.

 

FOTO: www.goodfon.ru

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada